Ποιοί είμαστε


Η  Εύα Γεράκη-Λάλου γεννήθηκε στον Πειραιά όπου ζει και εργάζεται έως και σήμερα.


     Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα. Εργάζεται στην δημόσια και ιδιωτική κυρίως εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) από το 2002 έως το 2007 σε πολυάριθμα  ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Πειραιά αλλά και στα ιδιωτικά σχολεία: δημοτικό σχολείο "Παιδαγωγική" από το 2003 έως το 2009,  γυμνάσιο "Μπαχλιτζανάκι" από το 2002 έως το 2004, γυμνάσιο "Αικατερίνης Καραχάλιου" απο το 2004 έως το 2014, και γυμνάσιο "Μιχαλοπούλειον" από το 2010 έως και σήμερα. Επίσης έχει εργαστεί στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Περάματος από το 2002 έως το 2004 ως επιμορφώτρια στο τμήμα εικαστικών σε ενήλικες και παιδιά.


Μέσα από την εμπειρία της ως παιδαγωγός σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία έχει αποκομίσει άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους, τις διευθύνσεις αλλά κυρίως τους μαθητές των σχολείων. Έχει κερδίσει βραβεία σε σχολικούς διαγωνισμούς με τους μαθητές της όπως το δεύτερο βραβείο της unicef την χρονιά του 2005, αλλά και σε διαγωνισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο μαθητών. Έχει βραβευθεί από το 3ο δημόσιο δημοτικό σχολείο Πειραιά  για την οργάνωση ομάδων από παιδιά με σκοπό την εικαστική παρέμβαση στην αυλή και τους τοίχους του σχολείου στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος. 


Από το 2002 έως το 2006 υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου Συμιακών νέων ο "Νιρέας".

  

Έχει φιλοτεχνήσει αφιλοκερδώς το ζωγραφικό μέρος  για τις αφίσες του Φεστιβάλ Δήμου Σύμης. 

Επίσης έχει επιμεληθεί την εικονογράφηση βιβλίων, ποιητικών συλλογών και παραδοσιακών παραμυθιών.

Η τεχνική της στην ζωγραφική είναι μικτή γεμάτη έντονα χρώματα! 

     Από το 2004 έχει δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο όπου και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε ενήλικες και παιδιά. Το ¨χρώμα¨ αποτελεί γι αυτήν το κύριο μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους εκείνους που διαλέγουν την τέχνη ως μέσο έκφρασης και τρόπο να διοχετεύσουν το προσωπικό τους ταλέντο, ανεξαρτήτως σε ποιο επίπεδο δυνατοτήτων ανήκουν.


    Παράλληλα με την διδακτική της δραστηριότητα ,συμμετέχει ενεργά στα εικαστικά δρώμενα, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Αθήνα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε επαγγελματικούς χώρους.


   Στο εργαστήριο μας, η εικαστική διδασκαλία προέρχεται από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές. Εξάλλου θεωρούμε βασική ευθύνη μας την σωστή αντιμετώπιση του κάθε μαθητή σε όποια ηλικιακή ομάδα ανήκει. Η σωστή επικοινωνία, η φιλική ατμόσφαιρα αλλά και η μεταδοτικότητα είναι στόχοι που προβάλλονται στο χρώμα με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.


   Σημείο αναφοράς μας δεν είναι η απλή αναπαραγωγή, αλλά η ουσιαστική έκφραση και η συνάντηση ανθρώπων με ξεχωριστή διάθεση για δημιουργία. www.evageraki.gr

 

ΔΡΙΤΣΑΚΟΥ ΒΟΥΛΗ γλύπτρια : Η Βούλη Δριτσάκου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 2008 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε γλυπτική και φωτογραφία. Έχει πολυετή πείρα διδασκαλίας καθώς από το 2004 συνεργάζεται με ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο προετοιμασίας ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στον Πειραιά. Επίσης έχει διδάξει στην δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εικαστικών. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Αττική ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2013 είναι εκπαιδεύτρια σχεδίου και ζωγραφικής, αλλά και η βασική συντονίστρια των τμημάτων γλυπτικής στο εργαστήριο "Χρώμα" 


ΝΙΚΟΣ ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ ζωγράφος : Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. της Σχολής Καλών Τεχνών απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής ,φωτογραφίας, γλυπτικής, και αγιογραφίας . Απέσπασε υποτροφίες  από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το ίδρυμα Ν. Παπαδημητρίου. Λαμβάνει  μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις .  Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Μόναχο, Άμστερνταμ, Ντουμπάι και Αθήνα. Απο το 2002 εργάζεται ως υπεύθυνος εργαστηρίου βυζαντινής εικονογραφίας  για ενήλικες, και παιδιά. Το 2004 ήταν υπεύθυνος  ξενάγησης μαθητών στη 2η Biennale παγκόσμιας παιδικής ζωγραφικής,  Μονή Λαζαριστών  Θεσσαλονίκη. Απο το 2009-2013  ήταν καθηγητής  ελεύθερου σχεδίου στο τμήμα προετοιμασίας  πανελληνίων σε κεντρικό φροντιστήριο σχεδίου   στην Αθήνα. Παράλληλα εως σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος εικαστικών σε δημόσια σχολεία και σε μουσεία. Απο το 2015 συνεργάζεται με το εικαστικο εργαστήριο “Χρώμα” στην διδασκαλία παιδιών και ενηλίκων στα τμήματα ζωγραφικής και ελέυθυερου σχεδίου

                       


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΥ διακοσμήτρια : Η Καθολική Μπαλούρδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975

Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας, στη σχολή Διακοσμητικής.

Απο το 2003 συνεργάζεται με τεχνικά γραφεία (διακοσμητικά, αρχιτεκτονικά).

Παράλληλα διακοσμεί εσωτερικούς χώρους, καταστήματα, οργάνωσεις εκδηλώσεων: γάμος-βάπτιση, φεστιβάλ κα, τεχνοτροπίες επίπλων. Από το 2006 διδάσκει θεωρία αλλά και τεχνικές διακόσμησης όπως και μαθήματα γραμμικού-ελέυθερου σχεδίου. Από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται με τις σχολές Πετρά και τα ΙΙΕΚ Inter-Digital του Ομίλου Intergraphics.

Απο  το 2005 συνεργάζεται με το εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας "Χρώμα"  στη διδασκαλία ζωγραφικής, εφαρμοσμένων τεχνών καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες.


ΠΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ γραφίστας:

Ο Λάμπρος Πούλης γεννήθηκε το 1971 ζεί και εργάζεται στον Πειραιά. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ, Κάτοχος του Diploma of Higher

Education in Graphic Arts του Middlesex Univerisity.

Απόφοιτος σχολών ΞΥΝΗ του τμήματος Carriera με γνώσεις χειρισμού Η/Υ Σχεδιαστικών Προγραμμάτων.

Υπεύθυνος Δημιουργικού κυρίως σε τυπογραφεία από το 1998. ΄Εχει οργανώσει εργαστήρια εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με συλλόγους γονέων σε σχολεία του Πειραιά.

Απο το 2006 συνεργάζεται με το εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας "Χρώμα"  στη διδασκαλία ζωγραφικής, εφαρμοσμένων τεχνών καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες.

  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΟΝΓΚΑΣ γεννήθηκε στην Αλβανία όπου και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Το 1990 μετα απο μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία στην γενέτειρα χώρα του εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου και ξεκινά να εργάζεται στην ελληνική κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνή σαν art director, director, και stop motion animator . Aναλαμβάνει την παραγωγή πολλών διαφημιστικών clip με πελάτες εταιρίες όπως η Cosmote, η  Attica Bank, η AB Vasilopoulos, το Skip και η Vodafone. Την περίοδο 1999 -2013 εργάζεται για την ΕΡΤ όπου δημιουργεί σκετσάκια , φιλμ και ταινίες stop motion, διαφημιστικά  και fillers. Έχει σκηνοθετήσει και γυρίσει ταινίες animation μικρού μήκους όπου πολλές απο αυτές έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ σε Annecy, Giffoni, Hiroshima, Gotenberg, New York, Prague, China, και στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Αυτή τη στιγμή εργάζεται για την παραγωγή της νέας του ταινίας stop motion  "ethnophovia” η οποία έχει χρηματοδοτηθεί απο την ΕΡΤ. 


ΔΕΓΑΙΤΗ ΡΕΝΑ αργυροχρυσοχόος : Η Ρένα ΔεγαΪτη γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά όπου ζει με και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτη απο το 2001 του ιδιωτικού ΙΕΚ (MOKUME) , ως τεχνικός χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος με πιστοποίηση από το υπουργείο παιδείας (ΟΕΕΚ).

Είναι τεχνίτρια, σχεδιάστρια χειροποίητου ασημένιου κοσμήματος, από το 2001 συνεργάζεται με το εργαστήριο ΡΟΔΑΞ και δημιουργίες της διατίθενται σε εμπορικά καταστήματα. Συμμετέχει σε εκθέσεις του κλάδου (2 φορές το χρόνο).

Από το 2010 είναι εκπαιδεύτρια σχεδίου και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος και διάφορων τεχνικών γύρω από αυτό, στο "Χρώμα".