Τμήμα ενηλίκων


Διδάσκεται σύνθεση, προοπτική, διάφορες τεχνικές χρωμάτων, νεκρή φύση, σχέδιο από μοντέλο.

Τα συγκεκριμένα τμήματα απευθύνονται σε άτομα που είτε είναι αρχάριοι είτε είναι προχωρημένοι. Διαπραγματεύονται τα υλικά (κάρβουνο,ακρυλικά,λάδι), την σύνθεση και την προοπτική μέσα από μια σειρά ασκήσεων στην ζωγραφική και στο σχέδιο. Επίσης σε διάφορα τακτά χρονικά διαστήματα εχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν ανθρώπινη φιγούρα βλέποντας μοντέλο στον χώρο του εργαστηρίου.


Ακόμα διακοσμητικές εφαρμογές, όπως πυρογραφία σε ξύλινα χρηστικά αντικείμενα, κατασκευή μάσκας.

Παράλληλα στη διάρκεια της χρονιάς διεξάγονται σεμινάρια χαρακτικής, κοσμήματος και κεραμικής τέχνης.

Στο εργαστήριο μας στην διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται και παρουσιάσεις διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από την ιστορία της τέχνης και  γνωριμία με το έργο τους.

 

Παιδικά τμήματα


Το εργαστήριο ¨χρώμα¨ δεν είναι χώρος δημιουργικής απασχόλησης αλλά χώρος εκμάθησης σχεδίου και ζωγραφικής.


Η συστηματική παρακολούθηση μαθημάτων μέσα σε βάθος χρόνου 3-5 ετών δίνει την δυνατότητα στα παιδιά αφομοίωσης των κανόνων της εικαστικής γλώσσας, εργαλείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους στο μέλλον επιλέξουν να ασχοληθούν με ένα εικαστικό επάγγελμα, ή σε αυτόυς, που απλά η τέχνη, αποτελεί ένα δημιουργικό ενδιαφέρον.


Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλη την διάρκεια του έτους, σε όλα τα επίπεδα, καθώς το μάθημα είναι σε μεγάλο βαθμό εξατομικευμένο.


Αναλόγως με την ηλικία του κάθε μαθητή διδάσκονται τα εξής:

Διάφορες τεχνικές χρωμάτων (ακουαρέλα, ακρυλικά, μολύβι, κάρβουνο, μελάνι), κατασκευές και χειροτεχνίες (πηλός, διακοσμητικά αντικείμενα, κολλάζ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Γ΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ :

Ομάδες  από 12 ετών και άνω.


  Αποτελούνται από παιδιά που έχουν προχωρήσει τις σχεδιαστικές τους ικανότητες. Σκοπός των τμημάτων είναι να προετοιμάσουν τους μαθητές σε υψηλό επίπεδο ώστε να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια εμπειρία προπαρασκευαστικά, όσον αφορά τις απαιτήσεις των εξετάσεων της σχολής καλών τεχνών ή τις πανελληνιες εξετάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ:

Ομάδες από 8 έως 12 ετών.


Η διδασκαλία αφορά ασκήσεις εξοικείωσης με καινούργια υλικά και διαφορετικές τεχνοτροπίες. Τα παιδιά δουλέυουν σε μουσαμά και εισάγονται στους κανόνες της σύνθεσης και του σχεδιασμού νεκρής φύσης.

Ασκήσεις προοπτικής και μαθήματα χρώματος. Κολλάζ, κατασκευές με πηλό σχέδιο με μολύβι και με μελάνι, οπως επίσης και γνωριμία με την ιστορία της τέχνης και με ενότητες έργων μεγάλων ζωγράφων.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ:

Ομάδες από 5 έως 7 ετών.


  Μικρές ομάδες παιδιών από 5 έως 7 ετών απαρτίζουν αυτά τα τμήματα.

Οι εργασίες των παιδιών είναι βασισμένες στις αντιληπτικές τους ικανότητες αλλά και στην σχολική τους ηλικία. Οι μαθητές έρχονται σε πρώτη επαφή με τους κανόνες της ζωγραφικής. Μαθαίνουν με μια προσεκτική προσέγγιση διδακτικής της τέχνης και διερευνούν τις έννοιες του χρώματος και του σχεδίου, εξελίσσονται μέσω ασκήσεων κολλάζ και αντιγραφή κόμιξ, όπως και γνωρίζουν έργα μεγάλων ζωγράφων. Επίσης έρχονται σε πρώτη επαφή με τα υλικά και με την ιστορία της τέχνης. Σε αυτά τα τμήματα η διδασκαλία είναι ομαδική.