ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 Στο ΧΡΩΜΑ έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε με ταλαντούχα παιδιά!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε περήφανοι.

Ο λόγος είναι  οι επιτυχίες των μαθητών μας Μαρίας Οτσιγκάβα και Νικόλα Τσαμπά, στις εισαγωγικές εξετάσεις της χρονιάς 2019-2020 της α΄τάξης Γυμνασίου με συνολικό αριθμό 18 εισαχθέντων στην κατέυθυνση εικαστικών, ανάμεσα σε 200 υποψήφιους και της Έλσας Ζαχαρίου που ήρθε πέμπτη κατά σειρά επιλαχούσα. 

Eπίσης τον Σεπτέμβριο του 2019 στις κατατακτήριες εξετάσεις της α΄τάξης του Καλλιτεχνικού Λυκείου πρώτος πέρασε ο μαθητής μας Χαράλαμπος Ζαβόλιας με συνολικό αριθμό 3 εισαχθέντων. 

 

 Ευχαριστούμε τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη!

 Στο χώρο μας η προσέγγιση των μαθητών μας που επιθυμούν να δώσουν στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο γίνεται με προσοχή και επιμέλεια και κάθε χρόνο σχεδιάζουμε ξεχωριστό 3ωρο τμήμα για αυτόν τον σκοπό.

 Παράλληλα η κατέυθυνση των εξετάσεων αυτών βοηθά τα παιδιά να εμβαθύνουν στην έννοια της εικονογράφησης οπότε οργανώνουμε προσεγγίσεις βιβλίων, προβολές με ξεχωριστό θέμα, επισκέψεις σε εκθέσεις, μελέτη καλλιτεχνών όπως και ειδικό μάθημα με φιλόλογο ώστε να τους βοηθήσει στην παραγωγή γραπτού λόγου που συνοδέυει τις εξετάσεις. 

 Τα παιδιά εξοικειώνονται με τον χρόνο των εξετάσεων και τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιούν. Παράλληλα μαθαίνουν άρτια βασικές αρχές σχεδίου και ζωγραφικής ώστε η ωφέλεια παρακολούθησης σε αυτό το τμήμα να έιναι μακροπρόθεσμη και με στόχο να είναι ικανοποιημένοι με την δημιουργική διαδικασία.

 Σίγουρα η δική μας αντιμετώπιση είναι να αναπτύξουμε το στυλ του κάθε μαθητή ατομικά, την προσωπική του ματιά και όχι μια παραγωγή "ομαδικού τύπου" έργων.  

Στο τμήμα διδιάσκουν καθηγητές καλών τεχνών, εικονογράφοι και καθηγητές οπτικής επικοινωνίας. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως το εργαστήριο μας έχει εδω και τέσσερα χρόνια συνεχόμενες επιτυχίες στις εισαγωγικές εξετάσεις στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο της Δραπετσώνας Πειραιά και του Γέρακα Αθηνών.  

© 2017   designed by  χρώμα                                       Τηλ.:  210 45 300 73    Δ\νση:  Βασιλέως Γεωργίου β' 59-61,    Καστέλλα - Πειραιάς

Πειραιάς, μαθηματα ζωγραφικης πειραιας, mathimata zografikis pireas,

zografiki, mathimata zografikis,

Εργαστήρι “χρώμα”  -  μαθήματα ζωγραφικής  - ζωγραφική, κεραμική, μαθήματα κεραμικής, μαθήματα γλυπτικής, Πειραιάς, χρώμα, τέχνη, σεμινάρια ζωγραφικής, ζωγραφική, μαθήματα, εικαστικά, κόσμημα, διακόσμηση, σεμινάρια, decoupage, zografiki, mathimata zografikis