top of page
Η ομάδα μας
eva_beaute.png
Εύα Γεράκη

ZΩΓΡΑΦΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η  Εύα Γεράκη γεννήθηκε στον Πειραιά.

    Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα. Εργάζεται στην δημόσια και ιδιωτική κυρίως εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) από το 2002, σε πολυάριθμα  ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Πειραιά αλλά και στα ιδιωτικά σχολεία: "Παιδαγωγική" 2003-2009, "Μπαχλιτζανάκι" 2002-2004, "Αικ. Καραχάλιου" 2004-2014, "Μιχαλοπούλειον" 2012-2015. Επίσης έχει εργαστεί στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Περάματος, 2002-2004 ως επιμορφώτρια στο τμή
μα εικαστικών σε ενήλικες και παιδιά. To 2021
 παρακολούθησε  το σεμινάριο διάρκειας 9 μηνών της "θεραπείας μέσω εικαστικων" (art therapy) του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει φιλοτεχνήσει εικονογραφήσεις για το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, για λογοτεχνικά βιβλία και για τις αφίσσες του φεστιβάλ Σύμης και το 2018 ανέλαβε την εικονογράφηση και το σενάριο μικρών ιστοριών για λογαριασμό της NOVALAC.

Μέσα από την εμπειρία της ως παιδαγωγός σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία έχει αποκομίσει άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους, τις διευθύνσεις αλλά κυρίως τους μαθητές των σχολείων. Έχει κερδίσει βραβεία σε σχολικούς διαγωνισμούς με τους μαθητές της όπως το δεύτερο βραβείο της unicef την χρονιά του 2005, αλλά και σε διαγωνισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει βραβευθεί από το 3ο δημόσιο δημοτικό σχολείο Πειραιά  για την οργάνωση ομάδων από παιδιά με σκοπό την εικαστική παρέμβαση στην αυλή και τους τοίχους του σχολείου στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετείχε στην ART Thessaloniki και τον Οκτώβριο του 2016 παρουσίασε την ατομική της δουλειά στο συνεδριακό χώρο της Ευρωπαικής Ενωσης Art Atrium-Covent Garden στις Βρυξέλλες. Τον Απρίλιο του 2017 συμμετείχε στο plattforms project και τον Φεβρουάριο του 2018 στην ομαδική έκθεση no suggar added στην gallery depot. 

 

Από το 2004 έχει δημιουργήσει μαζί με τον Λάμπρο Λάλο το δικό της εργαστήριο, το χρωμα όπου και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε ενήλικες και παιδιά.

Παρουσίαση των έργων της εδώ

 

45051553_10215174761417297_7510114886764
Κωσταντίνος Κωστούρος

ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε το 1999 έχοντας σπουδάσει ζωγραφική με καθηγητές τον Δημοσθένη Κοκκινίδη, τον Μιχάλη Μανουσάκη, τον Μάριο Σπηλιόπουλο και τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Από τότε, έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις ενώ συμμετέχει σποραδικά σε ομαδικές εκθέσεις δείχνοντας ζωγραφική, κατασκευές και εγκαταστάσεις. Παράλληλα, δίνει διαλέξεις, διδάσκει ζωγραφική και ιστορία της τέχνης ενώ στο παρελθόν έχει κάνει σκηνογραφικές παρεμβάσεις σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά

IMG_20220903_184226 (1).jpg

Ελένη Μαναλη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

 

Η Ελένη Μαναλη γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Είναι ζωγράφος μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος και ειδική παιδαγωγός. Σπούδασε αρχικά Γραφικές τέχνες στην σχολή γραφικών και καλλιτεχνικών σπουδών στην Αθήνα, με ειδικότητα στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, ζωγραφική και ψηφιδωτό στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών με καθηγητές τον κ.  Γ Χαρβαλια και την κ. Δ. Αγγελίδου τα ειδικά μαθήματα Σχεδίου με τον κ. Καζάζη, την Διδασκαλία της τέχνης στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην κατεύθυνση της ζωγραφικής και της απονεμήθηκε ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου ( intergrade master) στην ειδικότητα των εικαστικών τεχνών. Έχει εργασθεί στον χώρο των γραφικών τεχνών. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο Π.Α.Δ.Α. Το 2021 παρακολούθησε το σεμινάριο της "Ειδικής Καλλιτεχνικής Αγωγής σε Εκπαιδευτικές δομές και χώρους Πολιτιστικής Αναφοράς " από το πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Πρόσφατα παρακολούθησε το σεμινάριο διάρκειας 9 μηνών της "Ειδικής Αγωγής" του πανεπιστημίου Αιγαίου. Ασχολείται με την ζωγραφική και το ψηφιδωτό. Έργα της βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. 

Ρένα Δεγαΐτη

ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΟΣ

 

Η Ρένα ΔεγαΪτη γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά όπου ζει με και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτη απο το 2001 του ιδιωτικού ΙΕΚ (MOKUME) , ως τεχνικός χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος με πιστοποίηση από το υπουργείο παιδείας (ΟΕΕΚ).

Είναι τεχνίτρια, σχεδιάστρια χειροποίητου ασημένιου κοσμήματος, από το 2001 συνεργάζεται με το εργαστήριο ΡΟΔΑΞ και δημιουργίες της διατίθενται σε εμπορικά καταστήματα. Συμμετέχει σε εκθέσεις του κλάδου (2 φορές το χρόνο).

Από το 2010 είναι εκπαιδεύτρια σχεδίου και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος και διάφορων τεχνικών γύρω από αυτό, στο "Χρώμα".

242557758_821084305233474_8969995306325243671_n.jpg
Καθολική Μπαλούρδου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ

Η Καθολική Μπαλούρδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε διακόσμηση στα ΑΤΕΙ Αθήνας.

 Εργάστηκε σε γραφείο αποκατάστασης μνημείων και κατόπιν συνεργάστηκε με πολλά γραφεία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ενώ δραστηριοποιείται και μόνη της σε μελέτες εσωτερικών χώρων. Η παράλληλη συνεργασία της με το «Χρώμα» από το 2005 έως και σήμερα, την οδήγησαν στην εκπαίδευση (διακόσμηση σε ΙΕΚ, διοργάνωση σεμιναρίων και θεματικών project για παιδιά και ενήλικες, κυρίως για το εργαστήριό μας).

Σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Β’βάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας τις παράλληλες δράσεις της. Κατέχει Πιστοποίηση Παιδαγωγικής Κατάρτισης και τίτλους Σεμιναρίων στην εκπαίδευση, ενώ φέτος ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στο ΠΑΔΑ, στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός.

Λάμπρος Πούλης

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ

Είναι κάτοχος του Διπλώματος Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ, Κάτοχος του Diploma of Higher

Education in Graphic Arts του Middlesex Univerisity.

Απόφοιτος σχολών ΞΥΝΗ του τμήματος Carriera με γνώσεις χειρισμού Η/Υ Σχεδιαστικών Προγραμμάτων.

Υπεύθυνος Δημιουργικού κυρίως σε τυπογραφεία από το 1998. ΄Εχει οργανώσει εργαστήρια εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με συλλόγους γονέων σε σχολεία του Πειραιά.

Απο το 2006 συνεργάζεται με το εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας "Χρώμα"  στη διδασκαλία ζωγραφικής, εφαρμοσμένων τεχνών καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες.

221827248_670208703939549_1186888378602281867_n.jpeg

Ζέτα Παϊταρίδου

 

ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Η Ζέτα Παϊταρίδου είναι κάτοχος Master από την Καλών Τεχνών του
Πανεπιστημίου της Βαλένθια της Ισπανίας  και κατέχει πτυχίο του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Είναι ενεργή κεραμίστρια με δικό της  εργαστήριο δημιουργίας υπό την επωνυμία Hous Ceramics.

Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές όπως: fumage , χαρακτική (λιθογραφία, ξυλογραφία, ακουατίντα κτλ), φωτογραφία (εμφάνιση και εκτύπωση των αρνητικών), χάραξη σε γυαλί, γλυπτική (πηλός, πέτρα, μάρμαρο), τοιχογραφία, σκηνογραφία και video-art. 
Διδάσκει ως IBDP Visual Arts teacher σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και ελεύθερου σχεδίου στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ελληνοβρεταννικού Κολλεγίου Αθηνών. 

Κ.Τζωρτζακάκη
Screenshot 2021-09-13 at 11.15.07.png

Κατερίνα Τζωρτζακάκη 

 

 

 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Κατερίνα Τζωρτζακάκη είναι ψυχολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ακολούθησαν εκπαιδεύσεις στη Συμβουλευτική, την Ψυχοθεραπεία, το Art Therapy και τη Θετική Ψυχολογία. Συνδυάζοντας τις δύο ιδιότητές της συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στα πλαίσια της ειδικής αγωγής και της τυπικής εκπαίδευσης.  Ο βασικός άξονας των εργαστηρίων αυτών είναι η σύνθεση μιας ιστορίας.

Εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια.  Όσον αφορά στο αντικείμενο της ψυχολογίας έχει εργαστεί εθελοντικά επί σειρά ετών σε διάφορους φορείς με ενήλικες και παιδιά ΑΜΕΑ, άστεγα άτομα, μητέρες, έγκυες και παιδιά.

Είναι συγγραφέας και επίσης αρθρογράφος

(κυκλοφορούν βιβλία της: «Μητρότητα, η δύναμη στην αδυναμία», «Η Καλή Νεράιδα». «Ο Χορός στη Σκακιέρα», «Παράλληλα Σύμπαντα», «Χαμένες Παραστάσεις». )

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική γραφή ενώ τα τελευταία χρόνια οργανώνει και συντονίζει ατομικά και ομαδικά εργαστήρια ψυχοεκπαίδευσης . Στο ΧΡΩΜΑ διοργανώνει το κομμάτι των summer camp με θέμα την συγγραφή ιστοριών και εικονογραφήσεων .

Νίκος Σκαλίζος

 

 

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΜΙΚ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ-ΣΧΕΔΙΟΥ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

O Νίκος Σκαλίζος είναι απόφοιτος του κολεγίου Βακαλό του Εργαστηρίου Κόμικς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016. Το 2017 έως και το 2018 εργάστηκε στον τομέα της σχεδίασης γραφικών ως βασικός Concept Artist Inker Flater Colorist Animator στο « Εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσομοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας » του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού " Dragamis " για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Από το 2018 έως το 2019 εργάστηκε καθηγητής κόμικς σε ιδιωτικά  εργαστήρια κόμικ . Παράλληλα ξεκίνησε την σπουδή του πάνω στην ζωγραφική στην ομάδα τέχνης “Σημείο” με τους ζωγράφους Γιώργο Ρόρρη και Κάλλια Τριανταφύλλου η οποία συνεχίζεται έως σήμερα. Τέλος από το 2019 εργάζεται ως καθηγητής σχεδίου στο εργαστήριο μας  " Χρώμα " στον Πειραιά όπου οργανώνει μαθήματα και σεμινάρια με θέμα την εικονογράφηση και το κόμικ.

50927192_104314837362072_3827607045251530752_n.jpeg
1400671_10202404810221998_97239126_o.jpeg

Σταύρος Κάσσης

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Ο Σταύρος Κάσσης σπούδασε Καλές Τέχνες (πτυχίο και μεταπτυχιακό) στην Πολυτεχνική Σχολή της Βαλένθιας (UPV) στην Ισπανία όπου έζησε και εργάστηκε. 

Έκλεισε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Εθνική Σχολή  Πλαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικού (UNAM) και παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τον κινηματογράφο.

Παράλληλα με την εικαστική δημιουργία και την εικονογράφηση ασχολείται με τη διδακτική της τέχνης σε παιδιά και ενήλικες σε μικρής και μεγάλης διάρκειας εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς.

Στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα ιδιαίτερο χώρο καταλαμβάνουν η  καλλιέργεια της ανάλυσης της εικόνας, ο εικαστικός πειραματισμός και η εξάσκηση της δημιουργικότητας με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων. Όπως και στο προσωπικό του έργο, κομβικής σημασίας έννοιες και πρακτικές είναι το σχέδιο, το κολάζ, και το φωτογραφικό αρχείο. 

Δανάη Σταυριανού​

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Η Δανάη Σταυριανού αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Έκτοτε εργάζεται στον τομέα της αρχιτεκτονικής, είτε σε αρχιτεκτονικά γραφεία, είτε σε κατασκευαστικές εταιρείες κι έχει ασχοληθεί με ποικίλα έργα,

από κατοικίες έως ξενοδοχεία. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε κάποιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς κι έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορους φορείς, 

όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ.α

Επίσης, έχει διδάξει γραμμικό σχέδιο σε μαθητές Β' Λυκείου κι έχει πραγματοποιήσει παιδική δραστηριότητα σχετική με την αρχιτεκτονική σε μαθητές δημοτικού.

131261832_3453976451387136_5702121875301151669_n.jpeg
129843818_3870696322961071_3362576227456111078_n.jpeg

Μαρία Δημοπούλου

Φ.ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Η Μαρία Δημοπούλου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. 

Εργάζεται στον χώρο μας από τον Ιούλιο του 2021 ως βοηθός καθηγήτρια στο τμήμα μικρών παιδιών.

Στόχος της Μαρίας είναι να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να εκτελέσουν τις οδηγίες και να ολοκληρώσουν τα έργα τους δίνοντας τους την δυνατότητα να οδηγηθούν προς την αυτονομία και την ανάληψη πρωτοβουλίας. 

​Κέλλυ Παπαδάκη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ , graphic designer

Η Κέλλυ Παπαδάκη έχει σπουδάσει στο κολέγιο ΑΚΤΟ στον τομέα Sketch-Comics-Cartoon, με δίπλωμα από το Middlesex University. Αυτή την χρονική περίοδο παρακολουθεί σεμινάριο του ΕΚΠΑ για τα προγράμματα Photoshop και Illustrator της Adobe .Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργώντας μικρού μήκους storyboards για εταιρία εξωτερικού.

Τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε την παράλληλη εργασία της στο εργαστήριο μας ως βοηθός καθηγήτρια στο τμήμα μικρών παιδιών, βασικές αρχές σχεδιασμού χαρακτήρων και σκίτσου στο εφηβικό τμήμα και στο τμήμα κόμικ. 

81261279_10157737630468480_7099174284194480128_n.jpeg
Λάμπρος Λάλος

CREATIVE DIRECTOR/MOTION DESIGNER

Πτυχιούχος της σχολής Γραφιστικής Αθηνών του Παν/μίου Δυτικής Αττικής.

Διατηρεί την δική του εταιρία γραφιστικών εφαρμογών και συνεργάζεται με διαφημιστικές παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δημιουργεί motion graphics σε γνωστά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Υπεύθυνος δημιουργικού creative manager στον ANT1 tv, με πάνω από 15 διεθνή βραβεία, στον τομέα διαφήμισης και γραφικών.

Kαθηγητής oπτικής επικοινωνίας για 4 χρόνια στο ANT1 media lab.

Μαζί με την Εύα Γεράκη δημιούργησαν το 2004 το εργαστήρι χρώμα,

όπου διδάσκει ζωγραφική και animation σε παιδιά και ενήλικες.

bottom of page