Η ομάδα μας
Εύα Γεράκη

ZΩΓΡΑΦΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η  Εύα Γεράκη γεννήθηκε στον Πειραιά.

     Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα. Εργάζεται στην δημόσια και ιδιωτική κυρίως εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) από το 2002, σε πολυάριθμα  ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Πειραιά αλλά και στα ιδιωτικά σχολεία: "Παιδαγωγική" 2003-2009, "Μπαχλιτζανάκι" 2002-2004, "Αικ. Καραχάλιου" 2004-2014, "Μιχαλοπούλειον" 2012-2015. Επίσης έχει εργαστεί στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Περάματος, 2002-2004 ως επιμορφώτρια στο τμήμα εικαστικών σε ενήλικες και παιδιά.

Έχει φιλοτεχνήσει εικονογραφήσεις για το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, για λογοτεχνικά βιβλία και για τις αφίσσες του φεστιβάλ Σύμης και το 2018 ανέλαβε την εικονογράφηση και το σενάριο μικρών ιστοριών για λογαριασμό της NOVALAC.

Μέσα από την εμπειρία της ως παιδαγωγός σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία έχει αποκομίσει άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους, τις διευθύνσεις αλλά κυρίως τους μαθητές των σχολείων. Έχει κερδίσει βραβεία σε σχολικούς διαγωνισμούς με τους μαθητές της όπως το δεύτερο βραβείο της unicef την χρονιά του 2005, αλλά και σε διαγωνισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει βραβευθεί από το 3ο δημόσιο δημοτικό σχολείο Πειραιά  για την οργάνωση ομάδων από παιδιά με σκοπό την εικαστική παρέμβαση στην αυλή και τους τοίχους του σχολείου στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετείχε στην ART Thessaloniki και τον Οκτώβριο του 2016 παρουσίασε την ατομική της δουλειά στο συνεδριακό χώρο της Ευρωπαικής Ενωσης Art Atrium-Covent Garden στις Βρυξέλλες. Τον Απρίλιο του 2017 συμμετείχε στο plattforms project και τον Φεβρουάριο του 2018 στην ομαδική έκθεση no suggar added στην gallery depot. 

 

Από το 2004 έχει δημιουργήσει μαζί με τον Λάμπρο Λάλο το δικό της εργαστήριο, το χρωμα όπου και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε ενήλικες και παιδιά.

Παρουσίαση των έργων της εδώ

 

45051553_10215174761417297_7510114886764
Κωσταντίνος Κωστούρος

ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε το 1999 έχοντας σπουδάσει ζωγραφική με καθηγητές τον Δημοσθένη Κοκκινίδη, τον Μιχάλη Μανουσάκη, τον Μάριο Σπηλιόπουλο και τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Από τότε, έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις ενώ συμμετέχει σποραδικά σε ομαδικές εκθέσεις δείχνοντας ζωγραφική, κατασκευές και εγκαταστάσεις. Παράλληλα, δίνει διαλέξεις, διδάσκει ζωγραφική και ιστορία της τέχνης ενώ στο παρελθόν έχει κάνει σκηνογραφικές παρεμβάσεις σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά

15826236_1421743301192031_49262519966285

Ελένη Μαναλη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

 

Η Ελένη Μαναλη γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Σπούδασε αρχικά Γραφικές Τέχνες, στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών, με ειδικότητα στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία.  

Ζωγραφική και ψηφιδωτό στην Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών με καθηγητές τον κ. Γ. Χαρβαλια και την κ. Δ. Αγγελιδου. Έχει εργασθεί στον χώρο των γραφικών τεχνών, έχει διδάξει στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης Ελεύθερο Σχέδιο στους συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ζει στην Αθήνα.

Ρένα Δεγαΐτη

ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΟΣ

 

Η Ρένα ΔεγαΪτη γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά όπου ζει με και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτη απο το 2001 του ιδιωτικού ΙΕΚ (MOKUME) , ως τεχνικός χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος με πιστοποίηση από το υπουργείο παιδείας (ΟΕΕΚ).

Είναι τεχνίτρια, σχεδιάστρια χειροποίητου ασημένιου κοσμήματος, από το 2001 συνεργάζεται με το εργαστήριο ΡΟΔΑΞ και δημιουργίες της διατίθενται σε εμπορικά καταστήματα. Συμμετέχει σε εκθέσεις του κλάδου (2 φορές το χρόνο).

Από το 2010 είναι εκπαιδεύτρια σχεδίου και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος και διάφορων τεχνικών γύρω από αυτό, στο "Χρώμα".

Καθολική Μπαλούρδου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ

Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας, στη σχολή Διακοσμητικής.

Απο το 2003 συνεργάζεται με τεχνικά γραφεία (διακοσμητικά, αρχιτεκτονικά).

Παράλληλα διακοσμεί εσωτερικούς χώρους, καταστήματα, οργάνωσεις εκδηλώσεων: γάμος-βάπτιση, φεστιβάλ κα, τεχνοτροπίες επίπλων. Από το 2006 διδάσκει θεωρία αλλά και τεχνικές διακόσμησης όπως και μαθήματα γραμμικού-ελέυθερου σχεδίου. Από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται με τις σχολές Πετρά και τα ΙΙΕΚ Inter-Digital του Ομίλου Intergraphics.

Απο  το 2005 συνεργάζεται με το εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας "Χρώμα"  στη διδασκαλία ζωγραφικής, εφαρμοσμένων τεχνών καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες.

Λάμπρος Πούλης

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ

Είναι κάτοχος του Διπλώματος Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ, Κάτοχος του Diploma of Higher

Education in Graphic Arts του Middlesex Univerisity.

Απόφοιτος σχολών ΞΥΝΗ του τμήματος Carriera με γνώσεις χειρισμού Η/Υ Σχεδιαστικών Προγραμμάτων.

Υπεύθυνος Δημιουργικού κυρίως σε τυπογραφεία από το 1998. ΄Εχει οργανώσει εργαστήρια εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με συλλόγους γονέων σε σχολεία του Πειραιά.

Απο το 2006 συνεργάζεται με το εργαστήρι Εικαστικής Δημιουργίας "Χρώμα"  στη διδασκαλία ζωγραφικής, εφαρμοσμένων τεχνών καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες.

Κ.Τζωρτζακάκη

Κατερίνα Τζωρτζακάκη 

 

 

 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

 

Η Κατερίνα Τζωρτζακάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια.  Όσον αφορά στο αντικείμενο της ψυχολογίας έχει εργαστεί εθελοντικά επί σειρά ετών σε διάφορους φορείς με ενήλικες και παιδιά ΑΜΕΑ, άστεγα άτομα, μητέρες, έγκυες και παιδιά.

Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και παρακολουθησε το πρόγραμμα “Θεραπεία Μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική γραφή ενώ τα τελευταία χρόνια οργανώνει και συντονίζει ατομικά και ομαδικά εργαστήρια ψυχοεκπαίδευσης . Στο ΧΡΩΜΑ διοργανώνει το κομμάτι των summer camp με θέμα την συγγραφή ιστοριών και εικονογραφήσεων .

Λάμπρος Λάλος

CREATIVE DIRECTOR/MOTION DESIGNER

Πτυχιούχος της σχολής Γραφιστικής Αθηνών του Παν/μίου Δυτικής Αττικής.

Διατηρεί την δική του εταιρία γραφιστικών εφαρμογών και συνεργάζεται με διαφημιστικές παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δημιουργεί motion graphics σε γνωστά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Υπεύθυνος δημιουργικού creative manager στον ANT1 tv, με πάνω από 15 διεθνή βραβεία, στον τομέα διαφήμισης και γραφικών.

Kαθηγητής oπτικής επικοινωνίας για 4 χρόνια στο ANT1 media lab.

Μαζί με την Εύα Γεράκη δημιούργησαν το 2004 το εργαστήρι χρώμα,

όπου διδάσκει ζωγραφική και animation σε παιδιά και ενήλικες.