top of page

 1. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 

 

Το εργαστήριο μας έχει την χαρά , χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει αποκτώντας περισσότερους μαθητές.

Με γνώμονα τον σεβασμό και την προσωπικότητα των μαθητών, των καθηγητών αλλά και των παρευρισκομένων, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η αρμονική συνύπαρξη όλων με την ζωντάνια που ταιριάζει στα τμήματα!

Ο χώρος μας δεν είναι χώρος δημιουργικής απασχόλησης και σύμφωνα με αυτό προσπαθεί να βοηθήσει τον καθένα ξεχωριστά , ακολουθώντας ένα κοινό πλαίσιο διδασκαλίας, προτείνοντας τον καλύτερο τρόπο αλλά και ενδεδειγμένο χρόνο που αρμόζει στην προσωπικότητα του μαθητή πέραν του προγράμματος της ηλικίας του. 

Στόχος του εργαστηρίου είναι 1 καθηγητής να επιβλέπει 7-10 μαθητές. 

Μιλάμε χαμηλόφωνα, χρησιμοποιούμε με σεβασμό τον λόγο, καθόμαστε στην θέση μας, μαζεύουμε και πλένουμε τα εργαλεία μας, σεβόμαστε τον χώρο και τους συμμαθητές μας, ενημερώνουμε τον καθηγητή για ότι μας απασχολεί σε σχέση με την αποχώρηση μας από τον χώρο, ακολουθούμε τις οδηγίες του μαθήματος και το θέμα που μας προτείνουν. 

 2. ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν προς το παρόν

α. Προαιρετική  χρήση προστατευτικής μάσκας από τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

β. Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών.

γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

 

δ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
ε. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

στ. Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

 

Προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης για πολύ σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας που θα ισχύουν από την Δευτέρα 13/9/21

 Ακολουθούνται τα μέτρα που ορίζει η εκάστοτε οδηγία πρός όλους τους χώρους εκπαίδευσης και συνάρθροισης κοινού. 

  • Για τους συνοδούς, ώστε να αποφύγουμε συγχρωτισμό και περισσότερες επαφές οι γονείς και κηδεμόνες καλό θα ήταν να  μην εισέρχονται στον χώρο του εργαστηρίου να παραλάβουν τα παιδιά τους αλλά κυρίως  να ΜΗΝ παρευρίσκονται στον χώρο του μαθήματος. (οπότε τα μικρά παιδιά θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό από την αρχή των μαθημάτων)

  • Η παράδοση και παραλαβή των μαθητών θα γίνεται μόνο στην κεντρική είσοδο του εργαστηρίου μας

  • 'Οσον αφορά το προσωπικό μας και τους καθηγητές μας ακολουθούμε πλήρως το πλαίσιο νόμου που μας επιβάλει το κράτος.

Απαραίτητη η συνεργασία σας ώστε να τηρηθούν με συνεννόηση αλλά και υπευθυνότητα οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης καθώς αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την  εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου μας.

 

1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που το σχολείο που φοιτά το παιδί σας ή το τμήμα του αναστείλλει την λειτουργία του λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

2. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε μας. Είμαστε στην διάθεσή σας να αναπληρώσουμε τα μαθήματα που έχουν χάσει οι μαθητές μας όταν αυτό θα είναι εφικτό.

3. Είναι απαραίτητο να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό,  κυρίως μολύβια, γόμα και πινέλα και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν υλικά του εργαστηρίου ακολουθούμε την εξής διαδικασία: 

Τα παιδιά αφήνουν πάνω στο τραπέζι ό,τι αντικείμενο του εργαστηρίου χρησιμοποίησαν και δεν το επιστρέφουν πίσω αλλά μετά το  τέλος του μαθήματος το ψεκάζουμε εμείς με πιστοποιημένο απολυμαντικό όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά και επιφάνειες του χώρου μας.  Επίσης δεν πρέπει να δίνουν τα υλικά τους σε κανένα άλλο παιδί. 

5. Σε κάθε τραπέζι στο εργαστήριο υπάρχει αντισηπτικό, παρακαλούμε να το χρησιμοποιούν τα παιδιά συχνά. 

6. Το εργαστήριο έχει παράθυρα που θα παραμένουν ανοιχτά κατά το δυνατόν σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

7. Όταν διεξάγεται το μάθημα η οδηγία που πλέον πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι είναι πως στον χώρο διδασκαλίας δεν είναι δόκιμο να παραμένουν οι γονείς. Ειδικά εάν χρησιμοποιούνται και οι δύο όροφοι του εργαστηρίου. 

3. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!!!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το "ΧΡΩΜΑ" είναι ένα "µεγάλο" εργαστήριο όµως τα υλικά που φέρνουν οι µαθητές καλό θα ήταν µετά το τέλος της παρακολούθησης των µαθηµάτων, δηλαδή στο τέλος της σεζόν, να "αποχωρούν" από το εργαστήριο.

Σε διαφορετική περίπτωση κρατούνται για λίγους µήνες στο χώρο και µετά δίνονται για κοινή χρήση.

Mην ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του εργαστηρίου στο facebook, για να είστε πάντα ενήµεροι για νέα και προσφορές µας. Σημαντικό είναι επίσης να εγγραφείτε στη λίστα του email μας.

Στο εργαστήριο δεν φοράµε καλά ρούχα και παπούτσια µιας και όσο και να προσέχουµε οι ζηµιές είναι σχεδόν αναπόφευκτες!!

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΔΙΑΚΤΡΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

Η καταβολή των διδάκτρων καλό θα ήταν να γίνεται στην αρχή του μήνα.

Το τρίμηνο προκαταβάλλεται στην αρχή του μήνα και στην μέση του επόμενου.

 

Το εργαστήριο µας, όπως όλοι οι εκπαιδευτικοι χώροι, παραµένει κλειστό λίγες µέρες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Αυτές οι αργίες ΔΕΝ αναπληρώνονται.

 

Ωστόσο έχοντας πάντα καλοπροαίρετη διάθεση προς όλους φροντίζουμε η λειτουργία του χώρου μας να καλύπτει τουλάχιστον 3 παρουσίες σας, τους μήνες που υπάρχουν εβδομαδιαίες αργίες.

Απουσίες που προκύπτουν λόγω ασθένειας του μαθητή καλύπτονται οπωσδήποτε και με μεγάλη μας χαρά όμως μετά απο συνεννόηση τον ΤΡΕΧΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ και όχι αργότερα.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΟΝΙΩΝ – ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Θα ήταν σημαντικό να γνωρίζετε πως το μάθημα μας σχεδιάζεται απο εξειδικευμένους καθηγητές που έχουν διδαχθεί διδακτική της τέχνης.

 

Η τέχνη ειναι ο τρόπος της ζωής να μας δείχνει πως να βρίσκουμε λύσεις !!!!

 

Τα μαθήματα μας διδάσκονται με γνώση και αγάπη και με στόχο όχι την δημιουργική απασχόληση αλλά την πρόοδο του χαρίσματος του παιδιού σας σε ταλέντο! Αυτό για να γίνει θα πρέπει να σεβαστούμε την ηλικία και την παιδικότητα των μαθητών μας και να προχωράμε βήμα-βήμα την εξέλιξη τους έχοντας στην πρώτη γραμμή το σχέδιο την ζωγραφική αλλά και τις εικαστικές κατασκευές, και την ενασχόληση μας με άλλα υλικά που προωθούν την δυνατότητα σε ένα παιδί να ψάχνει και να δίνει λύσεις!

 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το μάθημα δεν μπορεί να διεξαχθεί σωστά με την μόνιμη παρουσία γονιών εκτός εάν υπάρχει κάποια ειδική ανάγκη που θα πρέπει να απαιτεί κάτι τέτοιο.

Επίσης θα ήταν σημαντικό ιδιάτερα να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ειδική συμβουλή, διάγνωση ή σύσταση που αφορά στο μαθητή-μαθήτριά μας, καθώς θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας αναλόγως με αυτό το δεδομένο και συνεργαζόμενοι πάντα με τους ειδικούς που παρακολουθούν το παιδί αλλά και τους εξειδικευμένους καθηγητές μας.

 

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζήτηση μαζί σας και οπωσδήποτε εάν κάτι σας προβληματίζει θα θέλαμε να το γνωρίζουμε.

Προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι! Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

Θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα εκ νέου αναλόγως της προσέλευσης των μαθητών μας

και αν χρειαστεί θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας μας με γνώμονα την υγεία όλων μας.

 

 

Σχολικές αργίες 2023-2024

Το εργαστήριο δεν ακολουθεί πλήρως τις σχολικές αργίες αλλά όπως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί χώροι παραμένει κλειστό στις επίσημες αργίες οι οποίες  ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

28 Οκτωβρίου 2023, Σάββατο (Επέτειος του Όχι)

Διακοπές Χριστουγέννων 2023: 

Από 24 Δεκεμβρίου (Κυριακή ) έως και 3 Ιανουαρίου Τετάρτη,

Ανοιχτά Πέμπτη & Παρασκευή 4 & 5 Ιανουαρίου, Σάββατο 6 Ιανουαρίου κλειστά λόγω Θεοφανείων.

18 Μαρτίου 2024, Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα

25 Μαρτίου 2024, Δευτέρα, Επέτειος της Επανάστασης του 1821

Διακοπές Πάσχα 2024: 

Από 28 Απριλίου Κυριακή  των Βαΐων έως και 7 Μαϊου (Τρίτη του Πάσχα)

24 Ιουνίου 2024, Δευτέρα Αγίου Πνεύματος

 

 

bottom of page