Σας παρακαλούμε να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μερικούς κανόνες που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε ασφαλείς! 

 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, τα οποία ισχύουν από 13/9/21 έως 31/3/22  για τη συμμετοχή στο μάθημα, οι μαθητές/τριες, υποψήφιοι/ες που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου επιδεικνύουν στον υπεύθυνο οι  μαθητές/τριες και υποψήφιοι/ες βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα και οι ενήλικες μαθητές βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο φόρες την εβδομάδα με δαπάνη τους

 

Αναλυτικά επίσης:

α. Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

β. Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών.

γ. Αποφυγή συγχρωτισμού.

 

δ. Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
ε. Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

στ. Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

 

Προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης για πολύ σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας που θα ισχύουν από την Δευτέρα 13/9/21

  • Οι μικροί μας μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στην τσάντα τους τη σχολική κάρτα self test κατά του covid (με την πιο πρόσφατη ημερομηνία διενέργειας της αυτοδιάγνωσης την οποία θα ελέγχουμε στην είσοδο του εργαστηρίου και η επίδειξή της θα είναι υποχρεωτική. 

  • Για τους άνω των 12 ετών θα ισχύει ότι και στις σχολικές μονάδες (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή πρόσφατο self test)

  • Για τους ενήλικες θα ζητηθεί και θα επιτρέπεται η είσοδος για μάθημα μόνο σε όσους έχουν πραγματοποιήσει εμβόλιο, ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή έχουν κάνει rapid test 48 ώρες πριν την ημέρα που έχουν μάθημα στον χώρο μας. 

  • Για τους συνοδούς, ώστε να αποφύγουμε συγχρωτισμό και περισσότερες επαφές οι γονείς και κηδεμόνες δεν θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο του εργαστηρίου να παραλάβουν τα παιδιά τους αλλά ούτε να παρευρίσκονται στον χώρο του μαθήματος. (οπότε τα μικρά παιδιά θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό από την αρχή των μαθημάτων)

  • Πληροφορίες, εγγραφές αλλά και πληρωμές διδάκτρων θα πραγματοποιούνται μόνο από άλλη είσοδο του εργαστηρίου μας .

  • Η παράδοση και παραλαβή των μαθητών θα γίνεται μόνο στην κεντρική είσοδο του εργαστηρίου μας

  • Θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση τις περιόδους  με μεγάλη έξαρση,  με ειδικό ανέπαφο θερμόμετρο στους εισερχόμενους και θα γίνεται απαραίτητα απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στον χώρο .

  • 'Οσον αφορά το προσωπικό μας και τους καθηγητές μας ακολουθούμε πλήρως το πλαίσιο νόμου που μας επιβάλει το κράτος.

Απαραίτητη η συνεργασία σας ώστε να τηρηθούν με συνεννόηση αλλά και υπευθυνότητα οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης καθώς αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την  εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου μας.

 

1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που το σχολείο που φοιτά το παιδί σας ή το τμήμα του αναστείλλει την λειτουργία του λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

2. Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε μας. Είμαστε στην διάθεσή σας να αναπληρώσουμε τα μαθήματα που έχουν χάσει οι μαθητές μας όταν αυτό θα είναι εφικτό.

3. Φροντίστε να φορούν μάσκες.

4. Είναι απαραίτητο να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό,  κυρίως μολύβια, γόμα και πινέλα και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν υλικά του εργαστηρίου ακολουθούμε την εξής διαδικασία: 

Τα παιδιά αφήνουν πάνω στο τραπέζι ό,τι αντικείμενο του εργαστηρίου χρησιμοποίησαν και δεν το επιστρέφουν πίσω αλλά μετά το  τέλος του μαθήματος το ψεκάζουμε εμείς με πιστοποιημένο απολυμαντικό όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά και επιφάνειες του χώρου μας.  Επίσης δεν πρέπει να δίνουν τα υλικά τους σε κανένα άλλο παιδί. 

5. Σε κάθε τραπέζι στο εργαστήριο υπάρχει αντισηπτικό, παρακαλούμε να το χρησιμοποιούν τα παιδιά συχνά. 

6. Το εργαστήριο έχει παράθυρα που θα παραμένουν ανοιχτά κατά το δυνατόν σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

7. Όταν διεξάγεται το μάθημα η οδηγία που πλέον πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι είναι πως στον χώρο διδασκαλίας δεν είναι δόκιμο να παραμένουν οι γονείς. Ειδικά εάν χρησιμοποιούνται και οι δύο όροφοι του εργαστηρίου. 

8.Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά όροφο διδασκαλίας ορίζεται σε 25 άτομα, άρα 50 άτομα συνολικά θα μπορούμε να δεχτούμε στον χώρο μας ταυτόχρονα. (450 τ.μ.)

 

9.Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Σας υπενθυμίζουμε πως τα μαθήματα on line συνεχίζονται κανονικά τον Οκτώβριο του ΄21 και κάθε Δευτέρα και απευθύνονται σε παιδιά από 7 έως 14 ετών αλλά και ενήλικες.

Δείτε εδώ πληροφορίες για τα online μαθήματα

Θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα εκ νέου αναλόγως της προσέλευσης των μαθητών μας

και αν χρειαστεί θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας μας με γνώμονα την υγεία όλων μας.

 

Καλή μας αρχή με έμπνευση για δημιουργία!  

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

 

Ενημερώνουμε πως ο χώρος μας έχει απολυμανθεί

και αυτό θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα.